Днес една от най-старите патриотични формации в България чества 130 години от създаването си.  Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) е създадена от Дамян Груев, Иван Хаджиниколов, д-р Христо Татарчев, Петър Попарсов, Антон Димитров и Христо Батанджиев през далечната 1893 г. в Солун, като организация на българското население в Македония и Одринско, бореща се за освобождението на двете области, които по силата на Берлинския договор (1878) остават в пределите на Османската империя.

Организацията има бурна и противоречива история, а политическата ѝ дейност е възстановена през 1990 г със създаването на ВМРО-СМД (Съюз на македонските дружества).

Днес ВМРО-БНД (Българско национално движение) е наследник на идеалите на дълга поредица герои, борещи се за свободата и обединението на българския народ в една държава. Този национален идеал води членовете на партията във всичките им действия и обединява поколения наследници на българите от Одринско и Македония, независимо къде се намират по света.

Заедно в коалиция “Съединени за Пловдив”, организацията на ВМРО в Пловдив застана зад кандидатурата на Славчо Атанасов, който е член на партията и вече имаше успешен мандат през 2007-2011 г.

Актуалните социологически данни отреждат на Атанасов участие в балотажа на 5 ноември и убедителен резултат за листата на общинските съветници на коалицията. 

За Славчо Атанасов, ВМРО и кандидатите от коалиция “Съединени за Пловдив” можете да гласувате с номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.