Имаме волята да продължим докрай и ще го направим. Това заяви в първия си коментар след изборите кандидатът на Обединената левица за София Ваня Григорова. Според резултатите на екзит половете тя успя да събере 20%, с което почти сигурно отива на балотаж срещу кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев. Надмина и кандидата на ГЕРБ Антон Хикимян.

„През цялото време на кампанията аз усещах подкрепата на гражданите – лице в лице,  очи в очи. Направихме първата стъпка, поставихме в центъра на кампанията проблемите на работещите хора, на малкия човек", допълни тя.

Тя благодари на всички граждани, които са повярвали в идеи им и заяви, че ще търси подкрепа от всички партии, коалиции и НПО, които се припознават в каузите им. „Бюджетът на Столична община трябва да обслужва интересите на обществото“, каза от Ваня Григорова.

Очакванията за предстоящия балотаж: „Странно е да бием мъже, но ако се наложи, ще ги бием. Аз се изправих срещу 33-годишно управление, което доведе до тежко раздържавяване на столична община. Ние вече имаме победа, независимо какви ще бъдат резултатите. Това, което аз ще направя, ако отида на балотаж, е да върна функциите на стопанин на столична община“.