Най-висока избирателна активност към 11:00 часа има в Благоевград. Това сочат данните на „Галъп”. До този час до урните в града са отишли 18,2% от имащите право на глас.

След това се нарежда Кърджали с 14,2%.

Избирателната активност в София е 7,9%, в Пловдив 7,7, във Варна – 10,2.

По данни на ЦИК избирателната активност в Пловдив е 7,25%, като тя е най-ниска в страната, най-висока е в Болярово - 33,94%.

Общата избирателна активност до момента е 12,3%. Изборният ден започна нормално, до този момент протича спокойно. Молим всички граждани да отидат да гласуват, а кандидатите да оставят избирателите да упражнят своя вот спокойно. Това каза говорителят на ЦИК Росица Матева.

Тя съобщи, че това, което е постъпило като сериозен сигнал е притеснението, че когато се гласува е възможно при отбелязване да се остави отпечатък от едната върху другата бюлетина.
"ЦИК реши, че бюлетини при които се откриват следи от черната лента или отпечатък следва да бъдат отчетени като действителен глас", заяви тя.

Досега в ЦИК са постъпили седем жалби. Най-често това са нарушения извършени от секционните избирателни комисии, заяви Матева, Тя поясни, че тези сигнали се препращат към общинските избирателни комисии, тъй като те са компетентни да извършат необохдимата проверка.