Кандидатът за общински съветник  от ГЕРБ Петър Траянов зададе няколко въпроса към Славчо Атанасов и неговите коалиционни партньори, издигнали го за кмет.  Той пита дали бившият кмет на Пловдив зане кой и с какви пари му плаща кампанията.

Траянов разказва във Фейсбук за лидерите на „Съединени за Пловдив” , както и миналото им заедно. За илюстрация той е ползвал „рендето” – един от символите на управлението на Атанасов, което бе премахнато от Главната на Пловдив:

Ето и целия пост без редакторска намеса:

“Нашата мисия е да стабилизираме финансово Пловдив. Дълговете ще надминат 150 милиона!”

Страхотен и невероятен е слоганът на новата коалиция, самопризвала се да „спаси” за пореден път Пловдив от налегналите го беди. Този път участниците в нея, досега явявали се неизменно на последните 5 избора за местен парламент, се обединиха около извадения от нафталина Славчо Атанасов. Между другото, безработен вече години, след последното му фиаско в парламента.

„Нашата мисия е да стабилизираме финансово Пловдив“, казва и адвокат Георги Колев, кандидат за общински съветник. За обществото е човекът на КМД в Общинския съвет - фирмата, почистваща Пловдив още от времето на кмета Иван Чомаков. Само преди дни тя си уреди увеличение на средствата, които получава от Община Пловдив за депониране на пловдивския боклук от 30 на 50 лв. на тон. Пловдив депонира над 150 000 т. на година. Добро стабилизиране.

В листата е и Павел Милушев, 8 години заместник-кмет на район „Южен“. Та той има идеи за развитие на квартала. Дори и не искам да му ги чуя, при състоянието на района му. Район „Южен“, при управлението на този заместник-кмет, претърпя най-голямото си крушение. Сега пък той иска да оправи и район „Източен”, където ще е кандидат за районен кмет.

Друга голяма звезда в листата е Георги Титюков. Човекът, който обича да казва как от студентската скамейка е станал заместник-кмет и смята да се пенсионира като такъв. Той също ще стабилизира Пловдив. Нищо, че само за последните 2 години беше възложител на обществени поръчки за над 50 млн. лева. Пари на пловдивските данъкоплатци. А скоро стана известен с това, че ползва служебен луксозен автомобил, закупен с пари, предназначени за деца.

Да не забравяме и „ракетоносителят” инж. Владимир Кисьов. Минал през „Съюз на Свободните демократи”, „Съзю за Пловдив”, а сега най-после осъзнал, че е войвода и оглави ВМРО. Бизнесменът строи и строи из Пловдив, а мнозина от терените някога са били общински.

Макар и от различни политически спектъри, сега те отново са заедно. Точно преди 12 години Колев, Кисьов и Титюков направиха „Коалиция за Пловдив” – групата им в Общинския съвет бе кръстена „Амстердам”, но не заради това че обичат да ходят в нидерландската столица, а защото„ам-ам”-каха различни благинки. Въпросната коалиция крепеше управлението на Славчо Атанасов и заедно с БСП управляваха града.

Има и други звезди в листата на „Коалиция “Съединени за Пловдив”“, но има време и за тях.

Днес тези същите призовават за „прозрачна и открита кампания“. Вие да познавате някой ваш близък или познат, който да е гласувал за Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“? Трудно и ще намерите, но на изборите през 2019 г. за тази партия има „гласували“ 8 500 пловдивчани. Доста от тях живеещи и в ромските махали.

Та ще „стабилизираме финансово Пловдив“ и ще водим „прозрачна и открита кампания“!

Да бе и един мармот завива шоколад...