В новия бюджет на община „Родопи“ ще бъдат заложени средства за проектиране на ново крило на ОУ „Пенчо Славейков“ и допълнителна сграда на детската градина в двора на училището в село Белащица. Това поема като ангажимент кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов. Михайлов е издигнат  за втори мандат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“. Визията за бъдещото развитие на Белащица на Павел Михайлов и листата общински съветници от коалицията включва още цялостна подмяна на водопроводната мрежа в селото. Проектът вече е внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. По думите на Павел Михайлов текат процедури за ремонт на обходния път на селото и улица“ Трети март“. Предвидено е проектиране и изграждане на парково пространство в центъра на селото, както и проектиране на Еко-пътека „Чинарите-Манастира“.

Павел Михайлов обясни, че за изминалите четири години беше изградена канализация на т.нар. Военен блок. Строителството се извърши на два етапа по улиците "Стопанска", "Христо Ботев" и "Еделвайс" и обхваща трасе с дължина малко над 660 метра.

По време на първия мандат на Павел Михайлов беше извършен ремонт на шест важни пътни артерии.

Улица  „Пейо Яворов“, с прибавената част на „Даскал Лазар“ са с нова настилка, а от компрометирания асфалт няма следа. Улицата е ключова, защото обезпечава достъпа до училището и други важни за населението обекти. Освен това, през нея преминава движението на автобусите, свързващи Белащица с областния град.

Напълно обновена, с положена нова асфалтова настилка е и улица „Иван Вазов“. След основен ремонт е  улица „Беласица“. С осигурени средства по ДФЗ беше направен основен ремонт на 300 метра от улица „Васил Левски“. Със собствени средства беше извършен ремонт и на още 240 метра от улицата.

След 40 години детска градина „Ралица“ е напълно променена, след като сградата беше санирана, а покривът ремонтиран с положена хидроизолация. За да бъдат защитени децата и екипът на детското заведение беше монтирана и нова мълниезащита.

Още в началото на мандат 2019-2023 на Павел Михайлов беше изградена детска площадка в двора на градината. В момента тече процедура за ПУП на двора на училището, като в общинския бюджет са заложени средства за проектиране на допълнителна сграда на детска градина  и разширяване на училищната сграда.

 Извършен е текущ ремонт в сградата на кметството и аптеката.

С допълнителни субсидии и средства з провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото.

В Белащица за изминалите четири години до момента са вложени 1 537 484 лева. Вече са планувани още  735 960 лева  за проектиране и изпълнение на обекти.

Усилията  за промяна на село Белащица ще продължат, защото хората в селото го заслужават,  уверява Павел Михайлов, кандидат за кмет на община „Родопи“ за втори мандат. В работата си за обновяване на инфраструктурата, обществените сгради и зелените пространства той ще разчита на общинските съветници от листата на от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Диалогичност и близост до хората, и техните проблеми ще продължат да бъдат приоритет в работата на кандидатите от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Подкрепата в изборния ден е с бюлетина № 68 за кмет на община „Родопи“, за  кмет на населено място и за общински съвет.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „РОДОПИ“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!