За четири години в Цалапица успяхме да извършим важни ремонти и да планираме изграждането на инфраструктурни обекти, които са чакани с десетилетия от  жителите на най-голямото село в община „Родопи“. Цалапица има над 70 км улична мрежа, като голяма част от улиците никога не са били асфалтирани. След моя мандат промяната вече е видима. Това каза кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов, издигнат за втори мандат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

В подкрепа на думите си, Михайлов обясни, че след основен ремонт е улица „Христо Г.Данов” – с изграден водопровод, нов асфалт и тротоари.  Асфалтирани са още „Пловдивска“ и „Източна“. След реконструкция е една от най-дългите и натоварени улици в селото - „Н.Д. Петков“, а хората чакаха това повече от десетилетие.  След 15 години живущите на  улица „Калоян“ дочакаха довършването й. Хората там вече няма да страдат от наводнени дворове и насъбрана вода, защото улицата е с изпълнено отводняване.  Преасфалтирана е улица „Александър Богориди“, която през последните 20 години е подготвяна няколко пъти за асфалтиране, но само подготвяна. В момента се работи по улица „Тодор Каблешков“. Проектът предвижда  цялостна подмяна на водопроводната мрежа, изграждане на пожарни кранове, рехабилитация на канализационните шахти, изграждане на тротоари и бордюри, и полагане на асфалтова настилка.

За ремонтa на улица „Индже войвода“ , който включва подмяна на тротоари и пътно платно има избран изпълнител . Улицата е важна пътна артерия за селото, защото води до кметството, новия медицински център и читалището.

Кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов коментира, че селото продължава видимо да се променя благодарение на новите съоръжения за игра в двора на детска градина „Пролет“ и новоизграденото мини футболно игрище в ОУ „Паисий Хилендарски“, за което бяха осигурени средства от Министерството на спорта. В момента тече процедура по избор на изпълнител за нова детска площадка в централния парк, която ще се изгради с помощта на средства от ДФЗ.

По време на първия мандат на Павел Михайлов в община „Родопи“  бяха осигурени средства за проектиране на второстепенна канализационна мрежа и ПСОВ.

Бяха осигурени средства за проектиране на преустройство и разкриване на нова яслена група в детската градина и обособяване на физкултурен салон. За обекта има избран изпълнител, който след изготвяне на проекта ще започне строително-ремонтна дейност.

Изпълнени са вертикални и хоризонтални клонове на канализацията в училището и детската градина. В парка до църквата, по проект на кметството, са монтирани нови съоръжения за отдих по ПУДООС. Извършен е и текущ ремонт в сградата на кметството.

Заложени са средства за основен ремонт на покривната конструкция на читалищната сграда , за който също има избран изпълнител.

 Близо 1200 стари улични лампи бяха сменени с ново LED осветление в селото.

В Цалапица за изминалите четири години до момента са вложени 4 270 533 лева.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

6 души в село Цалапица всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

34 души лични асистенти полагат грижа за 35 нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. 6 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“. 2 потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи 2 социални асистента.

С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото. По инициатива на кмета Ивайло Данаилов традиционният Цалапишки бабек вече има свой празник. Тази година беше третото издание на фестивала. Непознати факти и неочаквани сюжети  връщат жители и гости на село Цалапица назад във времето с мащабната възстановка  в подножието на могилата "Чернота". Възстановена беше традицията и вече се чества тържествено  Освобождението на 3 март в местността „Каламица“. С пъстра фолклорна програма селото отбелязва традиционния си събор за 24 май.

Усилията  за промяна на село  Цалапица ще продължат, защото хората в селото го заслужават,  уверява Павел Михайлов, кандидат за кмет на община „Родопи“ за втори мандат. В работата си за обновяване на инфраструктурата, обществените сгради и зелените пространства той ще разчита отново на кандидата за кмет на село Цалапица за втори мандат Ивайло Данаилов и общинските съветници от листата на от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“ Боряна Бръзкова и Петър Почалеев.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „РОДОПИ“ С НОМЕР 68 В ТРИТЕ БЮЛЕТИНИ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!