Все още не са водени разговори за коалиция в местния парламент в Пловдив. Това заяви новоизбраният кмет на града Костадин Димитров. Той добави още, че има подготвена екип, но окончателният му вариант скоро ще бъде обявен.

„Много се радвам, че не успяхме да кажем нито една лоша дума по време на изборната кампания и се надявам да работя добре с всички политически сили. Сигурен съм, че позитивните идеи и нещата които са в полза на града ще бъдат гласувани с положителен вот в общинския съвет”, коментира Димитров пред БТВ.

Той коментира и резултатите в отделните райони на Пловдив, където стана ясно, че ГЕРБ печелят в четирите от тях, а ПП-ДБ ще имат кмет в „Западен”и „Северен”.

„Няма да делим районите, а ще гледаме града като цяло. Подобна ситуация имаше и преди години, като тогава район „Южен” беше ръководен от кмет на друга партия, но бяха изпълнени много проекти там”, каза той.

Димитров коментира още, че един от първите проблеми, които смята да реши е този с чистотата на града и се надява да бъде запазена връзката между градските власти и хората, като според него един от начините за това са социалните мрежи.

Димитров печели в Пловдив при 100% обработени протоколи, Терзиев с преднина в СофияВарна също с нов кмет, вижте и резултатите в останалите градове