Георги Гатев е  на 36 години,  кандидат за кмет на район „Тракия” от ГЕРБ . Той е един от тримата  кандидати за районни кметове, които идват от младежката структура на партията.  Гатев живее в „Тракия”, откакто се е родил, като и развива бизнес в района.

Завършил  е   ЕГ „Иван Вазов” , а след това има  бакалавърска степен по политология в ПУ „Паисий Хилендарски” . Магистратурата му е по финанси в УНСС.  

Още като студент участва в създаването на европроект по Оперативна програма „Рибарство и аквакултури”.  Работил е в няколко частни фирми на отговорни позиции, а след като натрупва капитал започва успешен бизнес в сферата на автоуслугите.

Женен с едно дете.

-Г-н Гатев, кандидат сте за кмет на район „Тракия”, където  три мандата Костадин Димитров управляваше, а сега е кандидат за Пловдив. В района той е изключително популярен, като Вие имате нелеката задача да продължите делото му. Притеснява ли Ви това?

- Моята програма  е изградена съвместно с г-н Костадин Димитров, който е най-успешният кмет на „Тракия” от промените до днес. Всичко, което той е започнал, ще бъде завършено.  Разбира се, ако някъде може да добавим или надградим нещо, то ще го направим.

От първия ден на кампанията се стремя тя да е напълно позитивна. Енергията на всеки кандидат следва да e насочена към приемственост, последователност и извличане на позитивите от предходното управление, особено ако то е толкова успешно.  Всеки следващ кмет трябва да добавя към стореното от предшественика си.  Смятам, че приемствеността в политиката е качество на далновидните управленци.

-Вие сте един от най-активните кандидати за районен кмет на „Тракия”, какво казват хората в срещите Ви?  

-По време на кампанията се срещнах със стотици жители на района.Всяка среща бе много полезна и зареждаща, като разбрах от първо лице какви са потребностите на хората. В болшинството си хората ме посрещаха с усмивка и добра дума, когато се представях редом с името на г-н Костадин Димитров, който само да вметна за тракийци е „Коцето” – няма господин в общуването им. Дистанцията с гражданите е нулева.

Повечето хора са толкова доволни от свършеното в „Тракия”, като дори някои казваха, че не искат да го пуснат в Голяма община.

Хората нямаха негативно отношение към управлението на района, което също е рядко срещано. По-скоро искаха нови неща и довършване на вече започнати проекти.  Тракийци масово искат развитието на квартала да се запази, искат следващия кмет да е близко до тях като настоящия и искат зелените зони да се съхранят. В мое лице мога да гарантирам, че тези техни желания ще бъдат изпълнени.

-Парк Лаута е едно от любимите места не само на тракийци, а и на пловдивчани. В мандата на Костадин Димитров бе разширен със 70 дка, бяха изградени и нови паркове. Каква е визията за зелената система, за която споменахте? 

-Район „Тракия” има готови проекти за запазване, увеличаване и разширяване на зелените площи и паркове.  Пространството зад „Кан Крум” е едно от местата, където ще се изгради огромен парк, там първите стъпки бяха направени – посадени са десетки дървета, които растат, както и проект за разширяване на парка. Добавяне на нови атракциони за децата и място за отдих за възрастните предстои да бъде направено. В момента има нова алея с нови пейки, зад „Св. Софроний Врачански” , както и нова детска площадка.

Продължаваме с Зона А12 във връзката й със Зона А10.  Преди години заедно с г-н Костадин Димитров участвах в кампания по засаждане на дръвчета, които към днешна дата вече пораснаха. Там имам нова, чиста и удобна алея с пейки, до която следва да се изградят нови детски площадки и да добавим още пейки. Това начинание е заложено да се случи в следващия четири годишен мандат и ако аз съм кмет на „Тракия” ще бъде направено.

Парк „Лаута” – това е притегателно място за всички пловдивчани, което смятам е най-добрата оценка за състоянието му. Бях ученик още, когато слизах от 9-ката и се прибирах от спирката на стадиона към „Детски свят” и минавах през „Лаута”. Само през деня хората смееха да минават от там, като пак всеки имаше едно на ум, че паркът е доста запуснат и неподходящ за преминаване, камо ли за разходка.

Към днешна дата това място цъфти. В следващите 4 години имам за цел да се справя с падналите дървета, болестите по тях, както и да обособя още места за децата, където да прекарват свободното си време.

Ботаническата градина е друго място, което може да бъде притегателен център за тракийци, а и хората от район „Източен”.  Площта е огромна, потенциалът също. Тук следва да се направи много задълбочен анализ съвместно  с Аграрния университет, който е собственик на имота, как следва да развием градината. Популистки обещания не са уместни в случая. Много сериозен проект и финансиране следва да се осигурят, за да се постигне добър резултат. Това, което мога да кажа е, че ще отделя нужното време и енергия да постигнем напредък в превръщането на Ботаническата градина в един нов парк на Пловдив. Последно, но не и по важност, във връзка със зелените площи ще добавя, че възнамерявам междублоковите пространства да получат нужното внимание, както и да гарантирам, че всичко вече изградено и функциониращо ще се поддържа на ниво.

-Какво  предвиждате за справянето с недостига на места в детските градини и ясли?

Това е тема номер едно за всеки родител особено в големите градове. Моят опит с приема на дете в градина е съвсем пресен, понеже то е в детска градина в „Тракия”, а преди това беше в детски ясли.  Добрата новина за тракийци е, че има вече завършена  нова детска градина в района, намираща се зад Рум „Тракия”. В най-кратки срокове ще бъде открита официално. Но с нея не се изчерпва темата за градини и ясли в „Тракия”.

Има обособен конкретен имот между А12 и А10 за детска ясла. Също така е важно гражданите да знаят, че има още няколко имота, които са със статут за детско заведение. „Тракия” е най-младият квартал на Пловдив и осигуряването на място за децата в градини и ясли е от изключително значение. Ще работя усърдно в тази посока.

Кои ще са приоритетите в инфраструктурните проекти?

-„Тракия” скоро ще има нужда от нови паркоместа. Истината е, че новите автомобили пред блоковете изпреварват в пъти темпа на осигуряване на нови места за паркиране. Факт е, че всяко домакинство вече има по 2, а някои и по 3 автомобила. Няма как да се смогне на това темпо, но има как да се работи в тази посока.

В район „Тракия” има готов проект за многоетажен паркинг в близост до парк „Пловдив 2019”. Такъв вече беше изграден в „Западен” от г-н Димитър Колев и той функционира отлично. Ще наложим добрата практика и в „Тракия”. Ще работя за обособяване на нови паркоместа в района, но искам да подчертая, че няма да е за сметка на зелените зони. Зона А13 или -  „Скобелева майка”, там отделих цял ден да обходя от край до край цялата зона. Има започнати и направени неща в района, голяма част от хората са доволни от случващото се там, но има и места, които имат нужда от облагородяване. Мястото има добър потенциал и широки пространства. Има някои проблеми, с които  се запознах, отбелязах си ги конкретно по блокове и по места и ще им обърна внимание, ако хората ми се доверят.

Основен приоритет за мен е околовръстен път бул. „Цар Симеон” или т.нар. околовръстно на „Тракия”. Доасфалтирането на целия участък на връзката от „Асеновградско шосе” до „Ягодовско шосе” трябва да се случи в следващия мандат и ако аз съм кметът на „Тракия”, ще гарантирам за изпълнение на този проект. На последно място, но не и по важност са междублоковите пространства в целия квартал. Облагородяването на тези места е сред основните приоритети, както за тракийци, така и за мен като човек от квартала, който всеки ден се разхожда и играе с детето си там.

-Ще продължите ли политиката „близо до хората” на районното кметство?

-Както казах в началото на нашия разговор, идвам от частния сектор и по-конкретно от сферата за услугите. Там се търсят резултати, а не присъствие. На терена, на отворения пазар, ако нямаш отношение към клиента, ако не се държиш любезно с него и ако не се опитваш да му свършиш работа, си загинал.

В тази връзка, мога да гарантирам, че районната администрация ще продължи високите стандарти и добрите европейски практики на управление и обслужване, въведени от г-н Костадин Димитров, при работата с граждани.

Не толерирам скатаването и отбиването на номера по време на работа. Не обичам да чувам „Няма начин” или „Не може да стане”. За мен е по-важно работата да бъде свършена качествено и в срок, а не да се стои на работното място до последната минута на работния ден, само и само да се отчете присъствие. Колкото до мен самия, смятам че съм човек, който обича социалните контакти, обичам срещите с хора и това го предавам и в работата си. Така че, „да” политиката „близо до хората” ще бъде съхранена и продължена в мое лице. Кметството на район „Тракия” ще е отворено за срещи с всички граждани по всички теми, касаещи района ни.

ГЕРБ е с номер 7 интегралната бюлетина за кмет, районен кмет и Общински съвет! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!