С хартиена бюлетина избра да гласува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя днес.

"Има ли здрава машина или не останаха?", пошегува се с членовете на СИК още на влизане Борисов. След това подчерта, че като гледа това, "което се случва в София и Варна", предпочита да гласува с хартиена бюлетина.

"Това, което чувам тука - така са вдигнали, такива оферти има в Банкя, ние се познаваме, не им прави чест на тези с морала", каза той след като гласува пред журналисти.

Гледам, че машините се чупят главно в София и Варна. Това е една от схемите, като уж се счупи машината и има дубликат някъде, да превъртят през тях квитанциите. Но аз моето обещание съм си го изпълнил. По страната такава безпринципна работа в коалициите, в които влизат ПП-ДБ в страната, че просто не им прави чест. Виждам че си имат нови ортаци. Не искам да говоря за никого. Да си видят с кого играят, да не кажат после, че Радев е лош. Изрично ги предупреждавам като знам какво правят в момента. Пожелавам на всички успех, пък какви ще са последствията за градовете, ще видим, каза Борисов.

Много ми е интересно тези, които говорят за избирателната активност - какво очакват като вдигнаха преди 3 г. юмруците и направиха партиите да се ненавиждат, да се мразят, да нямат дори възможност морално, принципно да се подкрепят в такъм момент. В момента има само омраза, има само анти, продължи Борисов.

Призовах да се гласува за ПП-ДБ, защото сме в коалиция. Ще видим кой кого и как е подкрепял и ще ви кажа как функционира тази сглобка в страната, допълни той.

Нищо не се е променило. Аз си държа на думата. За мен изборите за София приключиха миналата неделя, когато хората имаха възможност да изберат в действителност демократ, сега избираме от това, което има, но глас народен, глас Божий, посочи той.

На въпрос трябва ли да се смени шефът на ДАНС, отвърна: Защо? Заради кое? Трябваше да има смяна незабавна на зам.-министъра, който ходи с телефона и снима двата кода. Ай ти та казаха, ако се чупят машините и някой има двата кода, някой може да манипулира машините. Гледах го Денков как се върти около машината и не исках и аз да изглеждам така смешен, допълни той.

Вече като се каже евроатлантически ценности, вече всеки се обръща на другата страна. Всеки си говори това, което му отърва партийно и надали в този хаос, който предизвикват, имат и основание да го правят, коментира Борисов за това дали трябва да се правят поправки в законите след изборите.

Партията трябваше миналата неделя да има по-висок резултат. Вследствие на ниския ни резултат ние сме в това положение в София, анализира Борисов.

Запитан за подкрепата си към Васил Терзиев, Борисов отвърна: Аз като Иван Костов, не го правя с голямо желание. 

По-рано пък самият Терзиев каза, че "може Борисов пак да се е пошегувал ГЕРБ да ме подкрепи".

"Еми, той е неблагодарен човек тогава. Съжалявам, че си сложих подписа за неговия номер в момента, така му предайте щом така го е тълкувал", каза Борисов.