„Гласувах за доброто, за просперитета на България. Дано се вразумят този път и да имаме правителство, което да води България през този труден момент. Не е лесно както тук, на местно ниво, така и в Европа, а и в световен мащаб”,  заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като упражни правото си на глас. Той гласува в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” заедно със съпругата си.

Градоначалникът поясни, че е направил своя избор и за президент, и за Народно събрание. Той определи като апатия ниската избирателна активност в страната.

„Хората отговарят по този начин на това, което виждат и което получават. Но всеки един трябва да излезе, да си даде вота и тогава има право да критикува. В случая чрез този наказателен вот не знам какво искат да покажат, за мен не е правилно. Всеки има право да излезе и да гласува и по този начин да заяви своето мнение”, заяви Зико.

Той изрази надежда, че този път страната ни ще има правителство, защото по този начин и работата на кметовете по места се спъва. Силно се надявам разумът да надделее, посочи градоначалникът.