Рамез Сааде е Изпълнителен Директор на Platinum Europe, част от международната компания за развитие на недвижими имоти Platinum Invest Holding, която остава отпечатък в Пловдив през последните пет години. Въпреки глобалните предизвикателства като Covid, инфлация и конфликта в Украйна, Platinum Europe поддържа стабилност и постига успех на местния пазар. 

Първата сграда на компанията в България - REGATTA PARK WEST се намира в Пловдив. Бутиковият комплекс се намира на метри от Гребния канал с впечатляваща гледка към най- голямото водно съоръжение в страната, обединява  енергоефективна сграда с луксозно изпълнени общи части, вътрешен двор с детска площадка, подземен паркинг.  Platinum Invest Holding има зад гърба си десетки реализирани проекти на жилищни сгради от най - висок клас.  

- Как изглежда пазара за имоти в Пловдив през погледа на международния инвеститор?

- Ентусиазирани сме от постиженията си в Пловдив. Въпреки глобалните предизвикателства, пазарът на недвижими имоти тук остава стабилен и дори расте. Нашата основна цел през последните пет години беше да разберем местния пазар, да създадем връзки и да създадем квалифициран екип. С тези постижения сега планираме разширение, както в Пловдив, така и в други български градове.

 

-  Какви са текущите ви планове в България и конкретно в Пловдив?

- Нашият проект Regatta Park West, получи  няколко награди и бе изключително търсен от клиентите, което ни подтикна да стартираме още три проекта под бранда на Regatta. Най-новият от тях,  беше стартиран преди месец и предлага същия дизайн като Regatta Park West, но с добавени функции. В следващите 6 месеца очакваме да стартираме още 2 нови проекта.

-  Можете ли да ни разкажете повече за Regatta Home? И какво го отличава от Regatta Park West?

- Regatta Home продължава успешно развитието на Regatta Park West, запазвайки неговия дух с допълнителни функции. Местоположението е изключително; подпада в зона с ниско строителство, а в съседство има само къщи. Той също е близо до Гребната база , но в по-зелена и спокойна среда. Тук дворът е три пъти  по- голям този на Regatta Park West, достигайки 1500 кв.м., а добавихме и външна тренировъчна зона, обща зона за барбекю и камина. Освен това, проектът включва луксозна бизнес лаундж зона, изключително за собствениците на апартаменти, напълно обзаведена и оборудвана за работа и срещи.

-  Има ли обратна връзка от клиенти, които закупиха жилища в Regatta Park West?

- Отделът ни по продажби и маркетинг редовно поддържа връзка с клиентите, и обратната връзка е изключително положителна. Клиентите са доволни от избора си, което се отразява в интереса им да привличат приятели и семейство да закупят в бъдещите ни проекти. Някои клиенти от Regatta Park West вече резервираха апартаменти в Regatta Home, и аз съм много щастлив за това.

-  Какво прави вашите проекти изключителни и защо хората трябва да избират Platinum Projects пред другите?

- Предпочитам да не сравнявам проекти, но някои ключови моменти правят нашите проекти привлекателни. Нашата международна и локална история на постижения, висококачествени материали, които лесно могат да се видят при обиколка на нашите изпълнени проекти, привлекателни схеми за плащане, които показват нашата зависимост от клиентските вземания и финансова стабилност, както и нашият стремеж към постоянно усъвършенстване са фактори, които ни правят различни.

-  Очаквате ли промени в цените на имотите, ще видим ли "охлаждане" на пазара?

- Твърдата икономика на България и постоянното желание на хората тук да притежават недвижими имоти (като никъде другаде, българите обичат да купуват и притежават активи) ни правят уверени в стабилността на пазара. Спомням си, че ми зададохте същия въпрос преди 3 години, и моят отговор беше цитиран от Уил Роджърс: "Не чакайте да купите недвижим имот. Купете недвижим имот и чакайте." Днес ви казвам, че недвижимият имот остава сигурно инвестиционно решение, и призоваваме хората да не чакат, а да купуват и чакат, докато пазарът в България продължава да процъфтява.

За повече информация за текущи и бъдещи проекти, посетете www.platinum-eu.com.