Правят втори опит да продадат апетитен имот в Кършияка, собственост на старозагорския бизнесмен Илко Илчев. Обектът, който се намира на ул „Мария Кюри“ близо до река Марица, е пуснат за публична продан от частен съдебен изпълнител в Пловдив. След нова оценка на пазарната стойност наддаванията за него ще започнат от 288 080.00 лв. /147 293 EUR/.

Имотът е със статут на кафе-аператив, но до момента е бил ползван като търговски обект за касови апарати. От известно време насам магазинът пустее, а вече втора имотна агенция се опитва да го продаде. От афиш, разлепен на прозорците в сградата, става ясно, че понастоящем офертата се предлага от агенция „XNVD“ в Пловдив.

Имотът се намира се на първи приземен етаж от бизнес сграда и е с обща площ от 144.80 кв.м., от които 84 кв.м представлява зала, бар и санитарен възел. Има и второ ниво от 60 кв.м., състоящо се от зала, санитарен възел, склад и коридор. Към собствеността се числят и 9.9% от общите части на сградата и от право на строеж върху мястото.

В документите, публикувани от ЧСИ, е посочено, че върху имота има няколко тежести. Проверка сочи, че през тази година възбрана е наложена от Национална агенция за приходите. Възбрани е имало и през 2018, 2022 и 2023г. и от „Българо-американска кредитна банка“, където имотът е бил ипотекиран.

Собственикът Илчо Илчев е титуляр и управител на няколко фирми, една от които „Изотсервиз – Стара Загора“ ЕООД. Именно тя е стопанисвала магазина за касови апарати на ул. „Мария Кюри“.

Справка в списъка на длъжниците на НАП показва, че пет дружества, в които той има дял, са с неуредени публични задължения. Най-голямото е на „Мазер България“, която дължи 60 000лв. на държавата. „Изотсървиз СЗ“ е натрупало близо 29 000лв., „ПетролМодул“ – 14 000лв., „Консултантска и счетоводна къща“ – 10 000лв., а „ПИ Импорт“ – 6 300лв. неизплатени задължения.

През май тази година Илчо Илчев е бил търсен от НАП, за да предостави документи и писмени обяснения заради дълговете си, а през декември във връзка с издадена заповед за ревизия на фирмата „Изотсървиз Стара Загора“. Не е ясно дали бизнесменът се е явил, предоставяйки поисканата от агенцията информация.

Търгът за имота му на ул. „Мария Кюри“ в Кършияка е отворен за наддавачи от 21 януари до 21 число на следващият месец. Очаква се на 22 февруари да бъде обявено кой е новият собственик.

Ето и обектът в кв. "Кършияка" в Пловдив: