Наталия е един от организаторите на протестите на Хората с увреждания през 2023 г. Тя е човек, който пропътува два пъти по 16 часа, за да видят и чуят проблемите на хората с увреждания. Човек, който със знанията си, помогна на стотици хора да получат справедливо решение от ТЕЛК комисии. Тя пътува по цели нощи, за да стигне до други градове и да се разправя с РЗИ, ТЕЛК комисии, директори на болници, медицински надзор, лични лекари, за хората чакащи с месеци експертни решения от ТЕЛК..

Наталия е активен борец сред ширещия се хаос в здравеопазването и за правата на хората с увреждания.

Днес тя има нужда от подкрепа. След дълги години лутане по болници, грешни диагнози и лечения, след направен ЯМР, случайно беше открито рядко заболяване - Периневрални кисти на Тарлов. Това заболяване е непознато в България, няма нито специалисти и лечение, нито точка в НМЕ по която да бъдат освидетелствани.

Такива пациенти остават без пенсии и без личен асистент, тях просто ги няма за държавата. Оставените без лечение пациенти със симптоматични кисти на Тарлов, остават парализирани и с адски, денонощни болки до края на живота си, за които обезболяващи не помагат. Лечение на това заболяване е 100% успешно, но само в чужбина а сумата е непосилна за семейството.

На 15 февруари 2024 г. Наталия има консултация с американския неврохирург Д-р.Франк Файгенбаум. Получена е оферта на стойност 55 900€.

Сумата е непосилна за семейството, а операцията е единствен начин Наталия да бъде отново пълноценен човек. Тя се страхува да не се стигне до парализа на долни крайници.

„Искам си животът обратно. Мечтая да мога да се грижа за себе си… за семейството ми. Мечтая да изляза на разходка…“, споделя тя и допълва:

„Безкрайно много благодаря на всеки един,който ще отдели средства за мен,няма малко или голямо дарение..Всяка стотинка е важна за мен!Моля Ви,споделяйте за да може да достигне до повече хора с добри сърца!“

Начините по които можете да ме подкрепите са следните:

Дарителска сметка:Банка ДСК Пулс

IBAN:

BG70STSA93000030668775

BIC:STSABGSF

Титуляр:Наталия Ивановна Янкова

Nataliya Ivanovna Yankova

Revolut:@n421977

Nataliya Yankova

Основание:ДАРЕНИЕ

PayPal:

nqnkova77@gmail.com

Дарителска платформа ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ.

https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-bez-bolka-za-nataliya