Нека да помогнем на Величка Маринкова, която страда от рак на двете гърди. До момента са събрани близо 170 000 лв. 

Ето какво написа сестрата на Величка - Росица:

Здравейте, казвам се Росица и спешно набирам средства за лечението на моята сестра Величка Маринкова в чужбина. Вили е любяща майка, сестра и дъщеря. Тя е само на 39 години.

До миналото лято тя беше напълно здрава. Отглеждаше сина си и жевееше нормален и продуктивен живот.

Юли 2023 светът й се срина, когато на рутинен преглед бе диагностицирана с рак на двете гърди – това е изключително рядко явление (10% от жените се сбъсват с рак на двете гърди едновременно).

В този момент целия свят ми се преобърна на 360 градуса, както този на Вили и нейният син.
Последваха биопсии, които нанесоха още един удар – казаха ни, че ракът на дясната гърда е тройно нискодиференциран – най-агресивният рак и трябва да се действа бързо.

Започна се лечение с химио и имунотерапия в Сити Клиник, която бе последвана от спешна операция Декември 2023 – мастектомия на двете гърди, тъй като лечението не даваше очакваният от докторите резултат. Последва възстановителен период от около месец и и бе назначено ново лечение с още химия и имунотерапия.

Преди 3-та следоперативна химия – 16 февруари 2024 бе направен скенер, който показа петна на билият дроб. Последва ново хирургична интервенция в Токуда – този път на бял дроб и резултатите от имунохистохимията показват метастатичен карциом на белият дроб, никодиференциран. Въпросният метастатичен карциом бе потвърдено, че е от тройно негативният рак, което предполага спешни мерки и лечението не търпи отлагане.

Взимайки под внимание лечението проведено до тук и съветите от лекарите наблюдаващия от самото начало бяхме посъветвани, че случаят не търпи отлагана и трябва да се поиска второ и трето мнение в чужбина.

Свързахме се със различни болници в Турция и Кралство Великобритания, средствата, които се изискват за спешното лечение не са по силите и възможностите на Вили и затова Ви моля за спешна помощ. До часове трябва да съберем не малката сума от 15,000 EUR за стартиране на лечението, което е поетапно и болницата не може да даде крайна цена.

Става въпрос за сума не по-малка сума от 80,000 евро или равностойността в лева е около 155,000.

Искрено Ви моля да отворите сърцата си и всеки да помогне с колкото може, за да продължим нашата битка за живот със Вили и не само да я продължим, но до я спечелим!

Може да помогнете на Вили от тук.