Температурите се покачват и контейнерите в пловдивското село Храбрино започват да преливат. Това ни написа жителка на селото, като не става въпрос за всички контейнери в населеното място, а само за тези в по-високата част, която доскоро се е водила Вилна зона 2.  За същия проблем TrafficNews.bg сигнализира и през октомври, като след това, според нашата читателка е последвала реакция и боклукът е бил почистен.

„Нямам представа какво е сметосъбирането в по-ниската част на селото, но при нас е някакъв малък ад. Времето се затопля, хората започват да идват по-често и съвсем логично сметта става много повече, отколкото през периода от ноември до април. След подадения от мен сигнал през октомври миналата година, кметските служби се активизираха и почистиха всичко. Не само, но и разшириха мястото, където разполагат два от контейнерите: последните за зоната! Дотук добре, но за всеобщо съжаление на живущите там, историята отново се повтаря”, коментира нашата читателка.

Свързахме се за коментар и с кмета на Храбрино Ангел Чобанов, който заяви, че боклукът се събира всеки четвъртък и проблем в селото няма, нито недоволни хора. Конкретно този район, обаче  е по-посещаван събота и неделя и затова понякога се натрупва повече боклук.  Според него проблемът идва главно и от там, че хората хвърлят не само битови отпадъци в контейнерите, но и такива, на които не им е там мястото.