Жена с грипоподобна симптоматика е приета тази нощ в болница. Жената не е в тежко състояние. Това съобщи тази сутрин на брифинга генерал Венцислав Мутафчийски. Пробите от изследванията й ще бъдат изпратени в две лаболатории. Изследват се и контактни на тази жена.

Проф. Мутафчийски каза още, че се влошава състоянието на мъжа, приет с коронавирус в "Пирогов". Той вече е поставен на апаратно дишане.

"Наложила се е интубация на пациента, който е на апаратна вентилация. Образните изследвания и всички показатели показват, че има критично състояние", добави шефът на ВМА. В Плевен пациентите са във фаза на оздравяване. В Габрово също са стабилни.

Ръководителят на Националния щаб каза, че болните от коронавирус в момента са 126 380, само в Италия те са над 12 000 заразени. Остават затворени кардиологията, неврологията и всички вътрешни отделения в "Пирогов". Работата в токсикологията е организирана така, че там да бъде направена резервна клиника за прием на пациенти с коронавирус. Всички други дейности продължават да функционират в нормален режим на работа, предаде БНТ.

Вчера почина 66-годишната жена, която беше хоспитализирана в "Пирогов" в изключително тежко състояние с положителна проба за Covid-19. Жената е имала хронични сърдечни проблеми и предходна операция на сърцето. За лечение в "Пирогов" остава 74-годишният съпруг на починалата жена, който също е с положителна проба за Covid-19.