Около 20 часа жена с автомобил с регистрационен PB 6330 CA (сив форд) блъсна това куче на бул. "Васил Левски" до дюнерите (в посока Моста). Блъсна го и просто си отиде, без дори да слезе от колата и да го погледне! На кучето е оказана първа помощ и в момента с помощта на съвестни граждани пътува към ветеринарен лекар. Искрено се надявам органите на реда да намерят тази безсъвестна жена и да получи наказанието си, било дори парично. И ако някои ограничат мисленето си до: Това е само куче... Днес е куче, утре е човек ... Няма значение какво е! Това е същество с душа, много по-добра от нашата и заслужава да живее!!!

Това написа жена в социалната мрежа Фейсбук. Случката е от вчера, а мястото е Асеновград. Според жената са дадени писмени сведения пред полицаи от РПУ Асеновград. Звъняно е на 112, както и на РУ в Пловдив и Асеновград. "Дали някой обаче ще се заеме със случая, е Божа работа и зависи от съвестта на служителите, работещи там!", казва жената.

На многобройните съвети на потребители на социалната мрежа да се подаде сигнал, жената обяснява, че не само е подаден сигнал, но дори и двама свидетели са дали своите показания с личните си данни пред органите на реда, които са пристигнали изключително бързо. Става ясно, че момиче, присъствало на инцидента, заедно със свои приятели е закарало кучето на ветеринар. Сега то е добре и кървенето е спряно.

"Имаше много млади хора, които помогнаха - предимно ученици. Всеки помагаше с каквото може - някои купуваха храна, други го придържаха, трети помогнаха да го сложим на чаршафче, успокояваха го, а едно смело момче му купи някакво прахообразно лекарство и го превърза с бинт и пак част от тези деца го заведоха на ветеринар. Благодаря Ви за милите думи, но всички ние заедно помогнахме. Няма как да се подмине такава случка. И двете му лапички бяха ударени, дясната може и да е била счупена, защото то я държеше сгъната и виеше от болка...", написа момичето във Фейсбук.