Пореден ден с екстремно високи температури се очаква в Пловдив днес. Стойностите под тепетата ще достигнат до 37 градуса, съобщават от НИМХ. Жълт код за опасно горещо време е обявен в по-голямата част от Дунавската равнина, Благоевдрадско, Пазарджишко, Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Ямболско.

Над страната ще се задържи предимно слънчево и горещо. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 33°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от н. Шабла - 21°. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3 бала.