Здравната система е подготвена за нова вълна на повишаване на заболелите от коронавирус. В това увери здравният министър проф. Костадин Ангелов, като според него една от причините за това е, че експертите вече знаят много повече за вируса.

„Ние вече знаем много повече за този вирус, знаем как да го контролираме и какви действия да предприемем, за да го ограничим и най-вече да повлияем на  неговото разпространение“, каза Ангелов в ефира на Нова телевизия.

Той изрази и загриженост относно есента, когато се предвижда повишаването на броя на случаите.

„Създали сме „път“ на пациентите с такива симптоми. Ще бъде ясно разписано кой какво прави, а не да се лута. Много е важно да не се притесняваме, а решената да ги взимаме с разум“, заяви още министърът.

Ангелов коментира и спазването на мерките у нас.

„Много голяма част от хората спряха да се съобразяват с нещата, които казваме, не спазват никакви мерки. Те дори не вярват, че съществува такова заболяване и вярват в някакви много странни конспиративни хора“, каза той.

В случай на повишаване на случаите ще запълват първо университетските болници, след това областните и чак накрая малките лечебни заведения“