Ресторантьорите в Пловдив се вдигат на протест. В петък в интервала  15:00 – 17:00 часа собствениците на ресторанти и заведения и персонала обслужващ сектора ще изрази недоволството си от предложените нови мерки, предвиждащи затваряне на сектора. Протестът е под наслов "СВОБОДА ЗА БИЗНЕСА" в Пловдив. Собствениците на заведения ще затворят обектите си, за да изразят позицията си.

Сборният пункт ще бъде на площад  „Съединение” в 15:00 часа.

Сдружението на заведенията в България отново ще изложи исканията си, а именно желанието си да упражняват правото на труд.

Припомняме , че вчера беше организирано шествие в град Варна, а днес такова ще се проведе и във Велико Търново.  Собствениците на заведения изказаха мнения, че година и половина след началото на пандемията, единственият и най-потърпевш сектор, е този на развлекателната индустрия. През първите 3 локдауна, през които мина секторът, са изгубени хиляди работни места и намирането на качествен или изобщо на персонал, на практика е станало невъзможно. Като работещи стъпки за подпомагане от страна на държавата, бяха посочени мерките 60/40, но с условието, че тя е полезна само при работещ бизнес, но не и при забрана за работа.