Голямото кърпене на дупки в Пловдив започва от днес, заяви кметът Иван Тотев.  По думите му състоянието на булевардите в града е добро и не може да се сравнява с кратерите отпреди 7-8 години. Отново най-много дупки са зейнали по „Руски”, „Коматевско шосе”,” 6 септември”, „Освобождение” и  Кукленско шосе.

Първите три булеварда се очаква да бъдат изцяло ремонтирани през следващите 2 години с парите от Европейската банка за възстановяване и развитие.  Тракийският „Освобождение” и „Кукленско шосе” няма да бъдат пипани през следващите поне 3-4 години, тъй като състоянието им е добро.

Кметът изтъкна, че цялостното асфалтиране на „Освобождение” от колелото на SPS до Мебелна къща ще струва над 5 милиона лева, по-евтино няма и да е „Кукленско шосе”.

„Цели градски зони са започнали да се амортизират и имат нужда от пълна промяна.  Такива са около „Бетовен” и „Опълченска”, които улици и тротоари не са пипани с десетилетия. Маслените кабели по „Васил Априлов” пък са на 45 години”, изтъкна кметът.  Той обясни, че в годините общината трябва да разпредели средства за оправянето на тези зони, тъй като те ще струват десетки милиони.

Още новини ТУК

TNS.bg