17-годишната Калояна Енчева отново има нужда от помощта на своите дарители, за да се излекува напълно. В края на февруари младото момиче претърпя операция за премахване на раковото образование в Турция, но за съжаление последвалите изследвания от началото на март показват връщане на тумора около левия синус.

Лекарите определят рядко срещан Рабдомиосарком, който трябва незабавно да се атакува с химио- и лъчетерапия, за да се спре развитието и растежът.

Лечението, което лекарите от Acıbadem Hst. Maslak започнаха, включва 12 химио- и 2 последващи лъчетерапии на цена от 126 050 евро – сума, непосилна за семейството на Кали.

Припомняме, че  момичето води втора битка с диагнозата рак, след като през 2014г, когато е едва на 8годинки, е оперирана от тумор в мозъка. След операциите и лечението тя губи своето зрение и способността да се движи самостоятелно.

Почти 10 години по-късно борбата на Калояна и нейното семейство започва отново. В началото на 2024 г. тя има оплаквания от хрема, сълзене на лявото око и главоболие. След редица изследвания и прегледи в град Добрич и Варна лекарите заключават диагнозата раково образование на левия синус.

Ето и начините, по които може да помогнете:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN: BG81STSA93005526833107
BIC: STSABGSF
Титуляр: Калояна Енчева Енчева