Задържаха за 24 часа 53-годишния румънец, който с тир размаза три коли в сряда на главния път Велико Търново - Русе. Катастрофата край с.Самоводене по чудо се размина без жертви, но пострадаха трима души. Произшествието станало около 14,00 ч.

По първоначална информация товарен автомобил «ДАФ», управляван от 53-годишен румънски гражданин и движещ се в посока Русе, се е блъснал в еластична ограда, в резултат на което е навлязъл в насрещната лента за движение и последователно е ударил три леки автомобила – «Опела Астра», управляван от 30-годишен мъж от В. Търново, «Фолксваген Пасат», управляван от 55-годишен мъж от В. Търново и «Опел Зафира», управляван от 50-годишен мъж от В. Търново, пише 24 часа.

Пострадали са водачът и пътничка от фолсвагена. Двамата са откарани и настанени за лечение във великотърновската болница, съответно с фрактура на крака и фрактура на ребра, без опасност за живота. С разкъсно-контузна рана на главата е водачът на зафирата. След преглед той е освободен за домашно лечение.

Всички водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.