Седмицата започва с преобладаващо слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността над Южна България, но само на отделни места, където се очакват и валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 27° и 32°.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите в Южна България, но само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°, прогнозират метеоролозите от НИМХ към БАН. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг - 4 бала.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен, от изток-североизток.

В четвъртък облачността от запад-югозапад ще се увеличава, ще бъде висока и средна. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне. Температурите ще останат без съществена промяна.

В петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, вероятността за валежи се увеличава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, ще се усили и ще нахлува сравнително студен въздух.

В събота облачността над Западна България бързо ще намалее до слънчево време. Над източната половина от страната през по-голямата част от деня ще остане предимно облачно, почти без валежи; все пак до вечерта и там облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 5°-8° по-ниски в сравнение с предишните дни, минималните също ще се понижат.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е още малко по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.