Младежкият център край Гребната база  е почти готов, установиха при съвместната си проверка кметът и кандидат за втори мандат Иван Тотев, кандидатът за кмет на район „Централен" от "Кауза Пловдив" Георги Титюков, както и зам.-кметът Петър Зехтински.

"Това беше и първата стъпка на Общината в тази насока. През следващата година подобен спортен комплекс ще бъде изграден около Колодрума, а  след това още поне два или три на различни места в града", заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Иван Тотев.

В непосредствена близост до триетажната сграда на центъра се намират напълно изградените и оборудвани с изкуствена трева и вратички 3-те игрища за футбол. Обособени са и 2-те игрища за баскетбол с монтирани кошове, 1 игрище за волейбол, 4 маси за тенис на маса, 2 площадки за фитнес на открито. Едната от тях е предназначена за хора над 50 години и се намира под висока 10 метра тента за предпазване от силното лятно слънце. Мрежата на игрището за тенис на корт също е поставена и очаква своите шампиони на корта.

През деня до 17 часа използването на игрищата ще бъде безплатно за деца и ученици до 18 години. След този час таксата за футболните игрища е 40 лева, за баскетболните, волейболните и  тенис на корт - 10 лева, за тенис на маса – 4 лева на час".

Общата стойност на проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив" възлиза на 2 649 314.82 лева, като 2 243 000 лева са безвъзмездна финансова помощ по Норвежката програма, Общината гласува още 1,7 милиона за спортното игрище.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg