Водният режим в Перник по-строг от днес

Вода ще има по различно време в града

20.12.2019 08:33 378 0
Водният режим в Перник по-строг от днес

По-строгият режим на водата в Перник влиза в сила от днес. Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа на ден, от днес той ще бъде ограничен, съобщи БНТ.

Съгласно новия график, в различните райони на града и околните села, вода ще има по различно време. В централната градска част, кварталите "Изток", "Мошино" и "Тева", както и в по-малките населени места, черпещи вода от язовир "Студена", чешмите ще текат от 14 до 22 часа.

В отделните части на кварталите "Църква", "Могиличе", "Ралица" и "Калкас" графикът на водоподаването е различен. А в селата Рударци, Кладница и Драгичево вода ще има от 6 до 21 часа.

Довечера перничани отново излизат на протест заради безводието и водния режим, на който живеят от месец. Обсъжда се вариант градът да се включи към водоснабдителната мрежа на столицата, но не е ясно как и колко време ще отнеме това.

На фона на кризата от доклад на Общинския съвет преди ден стана ясно, че почти 40% от водата, предвидена за целия град, е била използвана за промишлени нужди.

Акценти

Изпрати новина