Внезапно ни напусна асеновградският творец Геракси Гераксиев.

Геракси Гераксиев е роден 1974 г. в Асеновград. Член е на  Дружество на Пловдивските художници, “Ново Арт Общество” – Асеновград и “Сдружение Творци” – Асеновград. Има реализирани  три  самостоятелни изложби и многобройни участия в съвместни арт проекти.

Той притежаваше много специфичен и разпознаваем почерк, трайно обвързан с реалистичните форми на живописно изразяване. Негови творби са собственост на частни колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Белгия и Великобритания.

„Светлината, Герак, светлината – нея гледаше, от тебе струеше и към нея пое… Тъгуваме, приятелю“

„Почивай в мир, Герак! Толкова красота даде на света, толкова хора научи да се докоснат до твоето изкуство, толкова чест, достойнство и истински ценности имаше в теб! Поклон!“

„Къде отиде, момче?!Имаше толкова още да ни радваш със сътвореното от теб…Искрени съболезнования на семейство и приятели!Много шокираща вест…“

„Ех, Геракси къде се разбърза? Един от малко останали мъжкари, човек на честта. Асеновград, фейсът и художественият хоризонт няма да са същите. Не мога да го приема, че е вече на небето“, са само част от съболезнованията на близки и приятели на твореца, пише dcnews.bg.

Когато човек гледа картините на Геракси Гераксиев, се изпълва с чувство на удовлетворение, че съществува творец, който успява да докосне струните на щастие и спокойствие у зрителя. Точно това внушение задържа много дълго вниманието върху неговите творби.

Въпреки младостта си, от самото начало в изявите си на артистичната сцена, той е с ясно изразен собствен стил. Има три самостоятелни изложби и множество участия в разнообразни арт проекти.

Екипът на TrafficNews изказва най-искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Геракси. Да почива в мир!