Повече от два часа интернет услугите на "Виваком" са недостъпни. Блокирала е страницата на мобилния оператор, няма връзка "поради технически причини" и с телефон 123. Абонати на мобилния оператор се оплакват, че не могат да гледат и телевизионните програми в пакета на "Виваком", мобилните телефони, поддържани от компанията, започнали да дават смущения.

Профилът на оператора във Facebook моментално бе засипан с оплаквания.

„Целият Виваком спря!!! VPN, Нет, телефони...Какво става?“, „Няма нет, няма телевизия, сайта ви не се отваря, какво става?“, „Защо нямам интернет, следователно и телевизия? За капак на това не мога да се свържа с вас!“ - това са само част от спонтанните гневни жалби на абонатите.

„Какво се случва с мобилната ви мрежа? Няма абсолютна никаква свързаност! Срамота е!“, ядосва се един от потребителите.

„Виваком може поне да напишете, какво се случва... Намираме се в центъра на София, цялата ни фирма разчита на вашата услуга за да си върши работата, но телефоните просто не работят.

Надяваме се на обяснение и на компенсация за това, че абсолютно ни блокирахте работата“, пише друг от абонатите на телекома.

От телекома са потвърдили, че изпитват технически затруднения с мрежата си. Екипи работят по отстраняване на повредата, като от оператора се надяват тя да бъде отстранена във възможно най-кратък срок.

TrafficNews.bg