Млечните продукти са изнасилване, яйцата са кражба, пчелните продукти са убийство и изнасилване. Вегетарианството не е достатъчно“, казва вегънът Никола Донев. Днес пред Нова, той разкри основните цели на веганите. 

Едната е дългосрочна и ще отнеме  200 години, но те са готови да чакат. Според веганите до тогава целият свят ще спре да яде месо и да използва всякакви животински продукти.

Втората им цел е  в рамките на няколко години те да сформират  своя партия, защото смятат, че така ще имат по-голямо влияние над хората и ще могат по-добре да разпространяват идеите си.

„Животните живеят в робство, ние ги експлоатираме за месо, за всякакви хранителни продукти, за езда, кучешки впрягове. Ние просто сме ги поробили. Месото е убийство, убиваме животните, за да станат месо", казва Донев.

Според него на полицейските кучета им се дават наркотици, а кучетата, водачи на незрящи са подложени на „изключително мъчителна и жестока дресировка. Те са обучавани да се страхуват от своите водачи“.

Никола Донев е категоричен, че хората и животните трябва да имат равни права." Убийството на животно трябва да се наказва, както се наказва убийството на човек“ , твърди той.