Странни и необосновани  - така Вакрил Запрянов определи изказванията на кмета Иван Тотев, който заяви, че ще прекрати договора за строителството на зоопарка.  На 6 септември градоначалникът заяви, че ще прекрати договорите със „Запрянови – 03” и фирмата надзор, тъй като „просто не искат да го достроят, постоянно си измислят оправдания”.

„С мен никой от Община Пловдив не е говорил за това. Все още договорът не е прекратен, странни ми бяха тези думи на кмета. Аз ги чакам от 7 месеца да ме поканят да съставим Акт 11. Още утре ще им се обадя и ще предложа да го направим. Знам, че Общината си имат проблеми с фирмата надзор . Казах – готов съм за 20 дни да завърша зоопарка и продължавам да го твърдя”, каза Вакрил Запрянов пред TrafficNews. Той допълни, че в Акт 11 трябва да бъдат описани всички постройки и състоянието им от спирането на строежа, като по-ранните твърдения, че строителният документ е изготвен и само трябва да се подпише, не отговарят на истината.

„Ако е бил готов, нека ми ме поканят да го подпиша. Ние постоянно променяхме нашите строителни документи и договорите – за да удължаваме гаранциите заради новите срокове. Готови сме да рестратираме работата и да вземем Акт 15 бързо. 96%, ако не е повече, зоопаркът е готов, вече си мисля, че това го правят, за да не си получим средствата, които остават по обществената поръчка”, обясни управителят на строителната фирма.

Тя бе на стойност от 4,5 млн. лева, но не всички пари са усвоени. По договор фирмата получава 80% от стойността й до Акт 15, а след взимането на документа и останалите средства.  Така, ако договорът бъде прекратен сега, то останалите 20% може да не бъдат дадени. Това не било справедливо, тъй като на практика над 96% от работата е завършена ,а е платено за 80% от нея. Шефът на „Запрянови -03” заяви, че  най-вероятно ще обжалва заповедта за прекратяване на договора, ако такава бъде подписана.

Строителите на зоопарка в Пловдив не искат да го довършват, Тотев им прекратява договораОбвиненията срещу Димитър Колев за изграждането на зоокъта са отпаднали