Ученици от град Сопот продават личните си вещи, а със събраните средства те ще помогнат на болно дете. За благородната им инициатива разказа бившата директорка на Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" инж. Катя Адърска, пише glasnews.bg

В профила си в социалната мрежа Facebook инж. Катя Адърска написа, че учениците, които според нея са във втори или трети клас, са направили импровизирана сергия пред къщата музей "Иван Вазов".

"Вчера попаднах на една интересна и много мила картина! Няколко момчета във 2. или 3. клас бяха направили сергия с техни лични веще/предмети пред Музея. Вълнуваха се, подреждаха ги, коментираха! Приближих се и попитах - какво се случва тук? Момчетата ми обясниха, че събират средства за болно дете и с госпожата и родителите са предприели тази благотворителна кампания!", пише Адърска.

Децата съобщили на инж. Катя Адърска, че в събота и неделя също ще "работят".

"Призовавам да ги подкрепите! Самия жест, да предложат свои играчки, ме трогна дълбоко!", добавя тя.

Бившата директорка отбелязва, че вече е подкрепила каузата на малчуганите.

"Купих си едно човече със зелена косичка и си тръгнах, доволна, че подкрепих децата за добрата им кауза! За желаещите да се включат - това е пейката до светофара на площада", завършва публикацията си тя.

Един от най-силните начини да се поощрява доброто е чрез обмен на истории и примери за добри дела. Това е и причината да споделим с вас тази благородна инциатива.

Нека продължаваме да говорим за доброто, да споделяме идеи и примери, които ни вдъхновяват и мотивират да бъдем по-добри хора и да направим света по-добро място за всички нас.

"Браво за благородната постъпка на децата!", "Аз също си купих един ключодържател. Много мило ми стана, като ми разказаха за благородната инициатива. Така се учат на добро. Благословени да сте мили дечица!", "Браво на децата!", "Ще отидем. И ще си купим. А те ще знаят - доброто е лавина! И ще вярват! Браво на децата! Благодаря Ви за това, че споделихте с нас!", гласят част от коментарите под поста на инж. Катя Адърска.