Учениците от помощно училище „Стефан Караджа” ще започнат нормално учебната година на 15 септември, заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев и кметът Иван Тотев. Те бяха на оглед в училището, за да видят щетите след пожара. С тях бе и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

В помощното школо се обучават около 100 ученици от целия район. Те няма да учат в същата сграда, а в общежитието, където има зали, които могат да се преобразуват в класни стаи.

За ремонта и преобразованието на стаите ще са нужни 85 000 лева, които ще бъдат дадени от Община Пловдив.  Другият вариант бе учениците да бъдат настанени в бившата сграда на СУБЗ на Цариградско шосе, но той отпадна след разговор между директора, шефа на РИО и кмета.

Пожарът е станал около 6:00 часа сутринта в петък. На мястото са пристигнали екипи на пожарната. Огнеборците са се борили с огнената стихия в продължение на 45 минути преди да овладеят огъня. При инцидента нямаше пострадали.

Три класни стаи, учителска стая и директорски кабинет бяха изпепелени до основи в училището за умствено изостанали в Пловдив „Стефан Караджа”..Сигналът е подаден по-късно в пожарната, затова и щетите са толкова големи.

Още за инцидента ТУК

TrafficNews.bg