Доцент Стефан Нейков, който беше пребит до смърт и захвърлен пред Военна болница в Пловдив, за кратко преподавал във Висшето училище по агробизнес. Той обаче бил уволнен не само, защото студентите не го харесвали, а и заради сигнали, че им искал пари срещу оценка. Това потвърдиха и от Окръжната прокуратура в Пловдив. Според разследващите, това не е бил първият случай на доцента за изнудване и сексуален тормоз на студентки.

„Имаше момент, в който изпращахме студенти във Великобритания на стаж и бях подочул, че той се опитва да помага на някои студенти за изпращането им. И най-вероятно това е причината да го освободим толкова бързо”, обясни проф. Димитър Димитров - ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив, цитиран от Нова тв.

Доцент Стефан Нейков е дългогодишен служител в Института по растителни генетични ресурси в Садово.

 „Скромен човек беше, добър. Старши научен беше станал. Пенсионира се и нямаме контакти. Идваше много рядко”, разказва Ангел Тодоров от Института по растителни генетични ресурси, Садово.

За убийството е задържан мъж, съпруг на студентка изнудвана от доцента. Вчера вечерта съпрузите са примамили Нейков като му устроили капан.  Извели го с автомобил на безлюдно място, където му нанесли тежък побой. След това го върнали и изхвърлили тялото край Военна болница.

Какво каза по темата зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Трилър! Съпрузи от Пловдив отвлекли и пребили до смърт доцента от Аграрния ВИДЕОИзвършителите са задържани, в момента вървят разпити

Двамата са задържани днес сутринта, като след разпита жената е освободена.

След като половинката й отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Студентката, заради която бе убит доцентът, хвърлила оръжието край Марица ВИДЕОЖената разказала с подробности за фаталната нощ на униформените

42-годишният й съпруг е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата. Срещу него е повдигнато работно обвинение по чл 115 от НК за причиняване на смърт. Наказанието е от 10 до 20 години. 

Мотивите за убийството на доцента: секс и рекетПреподавателят обещал на 32-годишна студентка да й помогне да завърши в замяна на определени услуги