Студентката, която е в основата на убийството на доцент Стефан Нейков и чийто съпруг е нанесъл фаталните удари, е признала всичко в полицията. След като половинката й отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Мъжът й ще остане 72 часа в ареста, след което държавното обвинение ще реши каква мярка за неотклонение ще му бъде поискана. В същото време студентката е освободена, тъй като е била задържана само като свидетел.

Както TrafficNews.bg съобщи, жертвата – доц. Нейков, имал връзка с 32-годишната жена, която била студентка във ВУЗ-а. Тя се записала да учи още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование. 

Нейков обещал да й помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението доцентът е поискал и пари, за да помогне. Докъде точно са стигнали отношенията между двамата, е обект на разследването, което в момента продължава. 

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. С помощта на жена си той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го смлял от бой. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген". 

Мотивите за убийството на доцента: секс и рекетПреподавателят обещал на 32-годишна студентка да й помогне да завърши в замяна на определени услуги