32-годишният българин Милен Бахчеванов, който нахлу в ресторант в Истанбул с мачете и бе убит от службите за сигурност, има няколко криминални регистрации у нас- за хулиганство, кражби и грабежи. Това съобщиха от МВР. 

Екшънът се е развил около 23.30 часа снощи в ресторант, намиращ се на ул. „Шехит Камил Балкан“ в кв. Байрампаша – Истанбул. Българинът е влязъл въоръжен с мачете и създал безредици, като дори според някои турски медии е опитал да вземе заложник при нахлуването на полицията. Барикадирал се със столове и маси, а после ранил и охранител. Прострелян е смъртоносно при акция на местната полиция, като първо е откаран в болница, но там умира от кръвозагуба. 

Българин влетя в истанбулски ресторант с мачете, искал да вземе заложнициКлиентите изпаднали в ужас, полицията ранила мъжа в крака, той починал от кръвозагуба

Задграничният представител на МВР има готовност да окаже съдействие на разследването, ако такова бъде поискано.
До момента в Генералното ни консулство в Истанбул не е получена официална информация от властите. Инициирани са проверки и е отправено официално запитване до турските власти, от които се очаква получаване на подробна информация.

Световни агенции вече изнесоха и други подробности около живота на Бахчевански. Мъжът пристигнал от България в Турция през Къркларели /Лозенград/ на 14 януари. Не е ясно по какъв повод, къде е пребивавал и срещал ли се е с някого. Изследванията в болницата са показали, че е ХИВ позитивен. У него са намерени Библия, икона на Исус Христос и статуетка на Богородица.