Поредна жестокост над животни. Жителка на Асеновград алармира, че в района на SPS неизвестен към момента човек трови животните с антифриз, пише glasnews.bg

"Не знам дали е дивотия или по-скоро чисто зло, но в района на SPS някой "буден" гражданин сърцато трови бездомните животни с антифриз", написа Елена Каркорова в социалната мрежа Facebook.

Жената съобщава, че две котки са загинали. Животните са били приети във ветеринарна клиника, но лекарите не са успели да спасят живота им.

Едното коте е починало в клиниката, след като е направило гърчове, а другото е било евтанизирано, тъй като лекарите са съобщили, че няма шанс да оцелее.

"Потресена съм, ако можех да го намеря тоя боклук и сега щеше да е без ръце до лактите. Съседките са завели котетата в клиника, но е било късно - едното почива там след гърчове, за другото са платили да го приспят, защото лекарите са казали, че и то е неспасяемо", допълва Елена.

Елена Каркорова се опасява, че неизвестният извършител е способен да прояви жестокост и към човек.

"Както се казва - оглеждайте се, те са между нас и ако някой е способен да прояви жестокост към животно, със същата дързост би могъл да нарани човек", пише още тя.

Елена се обърна към извършителя на ужасното деяние с тези върпоси:

Сега щастлив ли си?

Почувства ли се значим с постъпката си?

Почувства ли се велик?

Почувства ли се полезен?

"Баща ми каза: "Не се огорчавай, не плачи, приеми, че има и такива хора, които са животни". Не, не са, защото едно животно не убива за удоволствие, а за да се нахрани, по инстинкт. Това не са хора, това са фекалии - смърдят на лошо отвътре! Та, към този "човек" - ако си тук и четеш, желая ти бумеранг и Ад. Аз ще приключа деня сломена, но с утеха, че има "Там", където е светло и две души се спасиха и с молба към всички - бъдете на първо място добри хора, дори животни, но никога фекалии и ако не можете да помогнете - не вредете!", завършва публикацията си Каркорова.

Предстои да разберем дали компетентните органи ще се самосезират по повод твърденията, изложени по-горе.