В пазарджишкото село Мало Конаре се проведоха три протеста с искане за ефективна присъда за 52-годишния мъж, който на Бъдни вечер прегази с автомобила си бездомно куче, след което се укри. Организаторите са доброволци и активисти.

Първоначалната информация бе за един протест, насрочен за 12 ч, който не бе започнал в този час. Но се оказа, че протестите са два, а в последствие се проведоха три.

Единият е на мястото, където бе прегазено кучето Роска, като той е свикан от организация в помощ на бездомните животни. Към 12 часа се бяха събрали 20-ина души, като продължаваха да пристигат хора, пише БНР.

В центъра на селото има друг протест – по-малък, организиран от местен доброволец, който има свой приют за бездомни животни.

Третият протест беше контрапротест на първия. Странно и изненадващо е, че протестите са два, след като искането е едно – ефективна присъда за 52-годишния мъж, който прегази кучето Роска на Бъдни вечер. Срещу него има досъдебно разследване, което трябва да докаже дали е имало умисъл в жестокото действие.

Вижда се, че има противопоставяне между самите защитници на животни. В района на протестите има шест полицейски патрула – по три за всеки. Обстановката е спокойна