Талантливите деца от пловдивския Мюзикхолен театър си извоюваха участие на престижния световен финал по танцово изкуство Dance Word Cup, който ще се проведе от 22 юни до 1 юли в Барселона. Но нямат пари да заминат. Оказва се, че за да представят страната ни на подобен международен форум, трябва родителите сами да финансират пътуването, а за голяма част от тях средствата са непосилни.

„Семейството ни трябва сами да покрият разходите за участие, път, престой и храна, което е невъзможно. Само таксите са около 7 000 лева за цялата ни група. Затова търсим хора, които да помогнат финансово, така че да покажем таланта си”, разказаха пред TrafficNews.bg малките артисти.

Даровитите пловдивчанчета се занимават с различни видове изкуство - театър, балет, пантомима, пеене и музика. В танцовата школата по съвременен танц към театъра се обучават бъдещите участници в различни спектакли. Имат много участия в благотворителни концерти и работят с деца с увреден слух към Организацията на глухите в Пловдив.

Малките танцьори от школата са участвали в регионални, национални и международни конкурси и са носители на престижни награди, купи и медали. През последните 4 години активно участват в конкурса Dance World Cup и всяка година печелят не по-малко от 12 квоти за участие на световното първенство.

„Тази година спечелихме 12 първи, 5 втори и 2 трети места и получихме квоти с тези 19 танца да участваме на световните финали в Барселона. Танците са от различни възрастови категории, с различни видове формации и в различни танцови стилове”, разказаха децата. Ако не намерят нужните средства обаче, няма как да заминат.

Може да помогнете, като дарите средства на:

ЦКБ АД - Клон Пловдив 
Сдружение Мюзикхолен Театър Пловдив 
BIC : CECBBGSF 
IBAN : BG63 CECB 9790 1007 1193 00 
Николай Серафимов