Извънреден кризисен щаб в сградата на ОД на МВР- Пловдив заседава в момента. Към 20:00 часа той е бил свикан от директора на полицията ст. комисар Атанас Илков.  В него участват началникът на отдел ОП комисар Венелин Младенов, началникът на сектор Пътна полиция гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кмет по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони в Пловдив, директори на Общински предприятия "Чистота" и "Градини и паркове" Иван Стоянов и Стоян Алексиев, както и началникът  на отдела „Обществен ред и управление при кризи".

От пресцентъра на МВР съобщиха, че над 20 патрулни автомобила  са разположени по невралгичните точки в града. Там има и дежурни екипи на ОП "Чистота" и почистващата фирма КМД.

Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на Скобелева майка, „Гладстон“, бул.“ Марица-Юг“,  под моста на УХТ, бул.“Васил Априлов“ , „Шести септември“ преди Адата до Макдоналдс, „Найчо Цанов“, части от бул. „Санкт Петербург“, бул. „Освобождение“ д о военните поделения, Коматевско шосе, участъци от бул. „Христо Ботев“  от Сточна гара до бул. „Източен“.

Постъпила е информация за неработещи светофарни уредби и по разпореждане на директора на големите кръстовище се осъществява ръчно регулиране до отстраняване на аварията. Също така са изгорели стрелки на жп гарата и влаковете се управляват на ръчен режим, като се дивжат със закъснение.