Материалът на TrafficNews за пътното нарушение на следовател Мария Махмудиева бе последван от светкавична реакция на Окръжна прокуратура. Ръководство на ведомството е повикало патрул на Пътна полиция, който е съставил акт на служителя. Махмудиева е подписала акта без възражения, като предстои да й бъде издадено наказателно постановление и наложена глоба. 

Сигналът за пътното нарушение бе подаден от читател на TrafficNews. Пловдивчанинът разказва за случай, в който жена в автомобил "Хюндай" влиза от бул. "Шести септември" по еднопосочната ул. "Петко Каравелов", а след това завива по ул. "Хан Кубрат". След това отваря с дистанционно бариерата на паркинга на прокуратурата и паркира вътре. 

Репортер на сайта потърси за коментар г-жа Махмудиева, която заяви, че действително на 13 юли е извършила описаното нарушение. "Осъзнах, че съм направила нарушение едва когато към мен се приближи някакъв мъж, който ми крещеше и ме снимаше. Бързах за работа като се връщах от другата сграда на следствието. По принцип това не е обичайния ми маршрут и съм влязла в улицата без да видя знака. Съжалявам наистина за нарушението и ще си понеса съответната санкция. През закона всички сме равни. Нека бъдем внимателни и спазваме правилата, за да намалим опасността от инциденти" заяви Мария Махмудиева. 

Пловдивски следовател влезе в насрещното, бдителен гражданин го заснеСъжалявам за нарушението, ще си понеса отговорността, коментира пред TrafficNews Мария Махмудиева