Сигнал за пътно нарушение в центъра на града бе подаден от читател на TrafficNews. В имейл, озаглавен "Безнаказаните недосегаеми", Д. Георгиев разказва за случай, в който жена в автомобил "Хюндай" влиза от бул. "Шести септември" по ул. "Петко Каравелов", а след това завива по ул. "Хан Кубрат". След това отваря с дистанционно бариерата на паркинга на прокуратурата и паркира вътре. Проблемът е, че от страната на "Шести септември" ул. "Петко Каравелов" е еднопосочна, "Хан Кубрат" - също. 

Тъй като автомобилът е паркиран на служебния паркинг на прокуратурата,  TrafficNews потърси информация за жената, управлявала автомобила. Оказа се, че зад волана е била Мария Махмудиева, следовател в Окръжен следствен отдел към пловдивската прокуратура. 

Репортер на сайта потърси за коментар г-жа Махмудиева, която заяви, че действително на 13 юли е извършила описаното нарушение. "Осъзнах, че съм направила нарушение едва когато към мен се приближи някакъв мъж, който ми крещеше и ме снимаше. Бързах за работа като се връщах от другата сграда на следствието. По принцип това не е обичайния ми маршрут и съм влязла в улицата без да видя знака. Съжалявам наистина за нарушението и ще си понеса съответната санкция. През закона всички сме равни. Нека бъдем внимателни и спазваме правилата, за да намалим опасността от инциденти" заяви Мария Махмудиева.