Известният печaтар Иван Богоев е един от задържаните при специализираната акция на прокуратурата снощи, при която е разбита печатница за производството на фалшиви документи за самоличност.  Данни за фабриката за паспорти бяха оповестени от директорана отдел „Криминална полиция” към ОД на МВР – Пловдив.

Стана ясно, че в незаконната печатница укрита в помещение на ул. „Розова долина“ в квартал „Кършияка“ се правили фалшиви лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за висше образование и всякакви други документи. Полицаите открили флашки с информация укрити в кутии с двойно дъно от Русенско варено. От тях станало ясно, че документите били с изключително високо качество.

Униформените открили и заготовки за печатане на пари, съобщиха още от полицията.

Иван Богоев вече е лежал в затвора заради  фалшификации. През 2001 година, той и брат му бяха осъдени на 13 години затвор, след като бяха хванати в спецакция на полицията да бълват фалшиви пари в сградата на Военния съд. Тогава бяха конфискувани 875 000 долара, 50 хиляди дойче марки и 15 милиона гръцки драхми.

Очаквайте подробности!

Заглавана снимка: "Марица"/архив

Още новини ТУК

TrafficNews.bg