Спешна операция спаси живота на пациент с прободна рана в сърцето. Мъжът е докаран в „Пирогов“, откъдето е откаран в УМБАЛ “Св. Екатерина“ и опериран от дежурния екип на спешния център в болницата, съобщиха от лечебното заведение.

Става въпрос за опит за самоубийство с нож, при което са нанесени няколко удара в гърдите, научи TrafficNews. Драмата се е разиграла в гараж в столичния квартал "Лозенец". Мъжът е намерен около 17 часа в сряда и спешно е откаран с линейка.

"Пострадалият е с прободно нараняване на сърцето с масивно кървене и тампонада. Извършена е незабавна оперативна интервенция, при която се установяват пет наранявания в лява гръдна половина, три от които проникват в гръдния кош. 

Установява се също голямо количество кръв в перикарда и нараняване на лява сърдечна камера. Обработена е и прободна рана в левия бял дроб", обясняват от болницата с шеф проф. Генчо Начев. След операцията пациентът е преведен в реанимация. В момента е на самостоятелно дишане, стабилен, без опасност за живота.