Българското външно министерство ще поиска от министерството на външните работи на Република Гърция да поправи правописна грешка на граничната табела на ГКПП „Маказа”. Областният управител на Кърджали Илия Илиев е сезирал нашите дипломати, че гърците са сбъркали при изписване на латиница името на държавата ни. Процедурата е да информираме по канален ред нашето външно министерство, а то – гръцката страна, каза областният управител. Той добави, че по късата процедура е да уведоми колегата си в Комотини, но протоколът изисква друго, съобщава "Нов живот". 

Губернаторът вече е изпратил снимков материал със сгрешената табела до външното ни ведомство и се надява до началото на туристическия сезон да има резултат.

TrafficNews.bg наскоро показа как сгрешено е написана табела на един от заместник-кметовете в Община Пловдив. Става въпрос за изписването на титлата "заместник-кмет", която виси пред кабинета на заместника на Иван Тотев - Димитър Кацарски. Длъжността на Кацарски е изписана... ОЩЕ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg