След бурите, мълниите, проливните дъждове и наводненията, които сполетяха Пловдив през последните дни градът отново влезе в обичайния си ритъм на живот. Калта и тинята, в която газихме се отми и отново блесна красотата на пролетните цветове, които изпъстрят парковете и градините под тепетата.

Сякаш дъждът изведнъж изми натрупаното през зимата напрежение и негативизъм, слънчевите лъчи ни обляха с топлата си енергия, а птиците със своите мелодии стимулират природата отново да се събуди и да покаже своето ухание и красота.

Сърцето на Пловдив всяка сутрун може да се опише с тази живописна картина. Или поне ранобудните граждани, които посрещат изгрева на слънцето и правят своята лична настройка за посрещането на новия ден. Истинска идилия е да се потопиш сред зеленината, минавайки по всяка алея или покрай някой фонтан. Като в истинска приказка и реални герои посетителите на Градската градина поемат своята роля, за да допълнят сутрешния ритъм - на фона на всичко това за отскок, възрастни жени правя своята сутрешна гимнастика.

И ако продължим разходката си по алеите няма как да не усетим пасторалното ухание на Пловдив - окосената трева няма как да не вдъхнови всеки поел първите глътки въздух сутринта. Радост за окото е усърдието на работещите хора, които се грижат за уюта и красотата на градската среда. Дали с почивстването и обгрижването на градините или с боядисването на пейките.