Паднали дървета в центъра на Пловдив след снощната бура смазаха десетки коли. Голям клон се е откършил от дърво и е паднал върху лек автомобил на улица „Екзарх Йосиф“, предаде репортер на TrafficNews.bg. Към този час улицата е непроходима, тъй  като клонът заема цялото платно.

Друг автомобил е пострадал сериозно на ул. "Младежка" 20А. Там огромно дърво се е разцепило и е паднало върху колата. По чудо не са смачкани и паркиралите в съседство автомобили, тъй като най-пострадалият е поел тежестта на клона и другите са невредими, разказаха наши читатели. На място веднага е пристигнал екип на пожарната, който е оказал помощ на хората.

След снощната буря в целия град има изпочупени клони и нападали жици. Най-тежка е ситуацията в центъра, по ул. „Иван Вазов”, бул. „Руски”, ул. „Цанко Дюстабанов”, Сточна гара, където по още няколко автомобила има сериозни материални щети.

Читател на TrafficNews сигнализира за огромен клон, който се е скършил в квартал Кючук Париж, до ул.”Иван Гарванов” 40, и е паднал в непосредствена близост до няколко автомобила. Припомняме, че снощи голямо дърво падна и на бул. „Христо Ботев”. То се е стоварило пред една от спирките, до която редовно чакат таксиметрови автомобили. По данни на съседи, колите са минавали през тротоара.

“Дървото е високо колкото 6-етажна сграда и е изкоренено. Под него редовно хората чакат на спирката. Няма пострадали само заради късния час”, твърдят хора от района. 

Дърво с височина колкото 6-етажна сграда се стовари в ПловдивСилната буря наводни за кратко различни участъци в града

А това е бул. "Константин Величков":

 

Бул. "Източен", до детска градина "Чайка":

 

Ето и каква е била картата снощи: