Времето в Пловдив ще остане слънчево и топло днес. Сутринта температурите ще бъдат около 10 градуса, а в следобедните часове ще достигнат до 24-25 градуса. 

Минималните температури в страната ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°. През деня ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността преди обяд над Източна България. След обяд над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието, в София - около 22°. 

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.