Хитът на Анелия „Искам те, полудявам” озвучавал тази сутрин автобус по линия 66, докато пътниците отивали към работните си места, сигнализира наш читател. Освен здрава чалга в автобуса, шофьорът почти през целия път между квартал „Христо Смирненски” и Полиграфията не е свалил телефона от ухото си.

Читателят ни не е успял да види номера на рейса, но обясни, че той е слязъл на спирката на Полиграфията точно в 10.30 днес сутринта.  Ако за чалга музиката в обществения транспорт има само морални норми, то санкциите за говореното по телефона от шофьора присъства в нормативната уредба като нарушение.

Всяка година от полицията изкарват данни как заради телефонни разговори се случват  десетки катастрофи, но въпреки това, този водач на автобус явно не си дава сметка за това. Ако той е решил да застрашава живота си, то поне да го прави в личния си автомобил, а не докато вози десетки пътници, смята нашият читател.

Фирмата, която обслужва линията е „Автотранс Чолаков”. Припомняме скандалния случая с наш сигнал за друг техен автобус, който кара със 100 км/ч в рамките на Пловдив. Разбира се, отново потърсихме фирмата за коментар, но този път никой не ни вдигна от фирмата превозвач.

 

Още новини вижне в емисията на ТРАФИК ТВ:

Още новини може да видите ТУК

TrafficNews.bg