Шефът на ДАНС с подробности по разбития контрабанден канал с участието на висши служители на МВР и aгенция “Митници”.

Пред депутатите от специално създадената да разследва случая комисия председателят на ДАНС Пламен Тончев обясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

Според него задържаните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали влияние върху висши служители от МВР, митниците и съдебната система.

Срещу помощта в каналите, те им предоставяли скъпи подаръци. Организираната престъпна група успявала да работи на девет от най-важните гранични пунктове.

Междувременно втори фалстарт на делото за мярката на бившия директор на агенция „Митници“. Причината - защитата на Петя Банкова отново не се яви в съда, а представи болничен.

Скандалът в митниците избухна в началото на април, когато тя беше арестувана.

В хода на разследването стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Появиха се и общи снимки с вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, пише БТВ. 

Задържаха шефката на Агенция „Митници" Петя Банкова за участие в организирана престъпна групаПравен е обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев

Поискаха постоянен арест за шефката на агенция "Митници"Софийската градска прокуратура е внесла в съда искане за определяне на най-тежката мярка

Откараха в "Пирогов" един от обвинението с шефката на Агенция "Митници"

Директорът на Агенция "Митници" остава за постоянно в арестаПродължава да се издирва Никола Николов - Паскал

Снимки показват Коцев в компанията на задържаните при акцията в Агенция "Митници"Те бяха публикувани от разследващия журналист Слави Ангелов

Служебната власт взе първото си решение: Агенция „Митници” с нов директорГеорги Димов наследява Петя Банкова

Отложиха делото срещу бившата шефка на Агенция „Митници”

Ще изслушат Асен Василев в комисията за разследване на Агенция "Митници"Комисията разгледа препис от протокола на заседанието за мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров на 6 април 2024 г.

Съдът решава дали бившата шефка на агенция "Митници" ще остане в арестаЩе бъде гледана мярката и на Стефан Димитров