На 27.04.2018 г. Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно–информационен център /ПИЦ/ - Пловдив, организират за пета поредна година шахматен турнир под надслов: „Мечтай, планирай, реализирай – живей истински!”, който е част от годишната им кампания: „За да успеем, първо трябва да повярваме, че можем!”.

Турнирът ще се проведе от 10.00 ч. до 14.00 ч. в Общински детски комплекс – Пловдив. Съдия и водещ на шахматните срещи по време на турнира ще бъде г-жа Илияна Полендакова, международен FIDE съдия от Шахматен клуб „Пловдив“.

За Купата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център  - Пловдив, в различни категории ще се състезават, ученици от пловдивски училища – от  начален до гимназиален курс, младежи и студенти от града.

Участниците ще играят при спазване на „Феър плей” правилата на шахматната игра.

Целта на мероприятието е да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време, чрез интелектуална, спортна и творческа ангажираност в борбата с психоактивните вещества.

Мероприятието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Пловдив и ще бъде открито от председателя на на Общинския съвет по наркотични вещества Живка Йовчева.

За всички участници в турнира са подготвени награди – индивидуални  и отборни.

Очакваме Ви на официалното откриване в 10.00 ч., както и на церемонията по награждаването на победителите, около 13.30 ч.